Pompoensoep met room, pancetta en peterselie.

nutriscore
3bc2f390a8be602b394dfd0bfe440955e8d624a7c9515a05d00fac2322c4703e.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

218 kcal

Vetten

17.7 g

Verzadigde vetzuren

7 g

Koolhydraten

7.3 g

Suikers

4.5 g

Vezels

2.5 g

Eiwitten

6.4 g

Zout

3.1 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C. Leg de pancetta op een bakplaat met bakpapier en zet 10 min. in de voorverwarmde oven. Laat afkoelen.

  2. Snij intussen de ui in grove stukken.

  3. Verhit de olijfolie in een kookpot en stoof de ui glazig. Voeg de diepgevroren pompoenblokjes toe en laat 3 min. stoven. Kruid met peper. Overgiet met 2,5 dl water per persoon en voeg de bouillonblokjes toe. Breng aan de kook en laat 20 min. sudderen.

  4. Snipper intussen de peterselie fijn. Breek de pancetta in kleine stukjes.

  5. Mix de soep met een staafmixer. Kruid met peper.

  6. Verdeel de soep over kommetjes en werk af met de room. Bestrooi met de pompoenpitten, de pancettachips, de peterselie en het paprikapoeder.