Alles over paprika
Onze favoriete zomergroente? De paprika. Lekker veelzijdig, in alle kleuren en ideaal voor elk doordeweeks menu. Seizoensproducten zijn supervers, zitten boordevol smaak én zijn goed voor je portemonnee. Vind nog meer inspiratie in onze seizoenskalender.
Wanneer is het paprikaseizoen?
Paprika's zijn het hele jaar door verkrijgbaar maar zijn op hun best van april tot oktober. Deze veelzijdige topgroente is een vaste gast in soepen, tomatensauzen en salades maar is natuurlijk ook heerlijk gevuld of geroosterd.
Zijn paprika's gezond?
Paprika’s zitten vol vitamine C en vezels. Perfect voor een gevarieerd eetpatroon. Wist je trouwens dat de rode paprika meer vitamine C bevat dan de groene?
Hoelang kan je paprika's bewaren?
Bewaar paprika’s niet in de koelkast, maar op een koele plek (12–15 °C) zoals de kelder of berging. Zo blijven ze tot 7 dagen goed. Vries je ze in, dan gaan ze tot een jaar mee.
Kan je paprika's schillen?
Vind je de paprikaschil taai of moeilijk te verteren? Verhit gehalveerde paprika’s 2 min. in magnetronfolie op 700 watt in de microgolfoven en koel ze af. De schil trek je er zo af.
Rode, gele of groene paprika?
Alle paprika’s komen van dezelfde plant. Ze starten groen, worden geel, oranje en uiteindelijk rood. Hoe rijper, hoe zoeter. De rode paprika heeft dus de zoetste smaak.
Recepten gevulde paprika
Gevulde paprika is een ideaal gerecht voor drukke dagen: je kan eindeloos variëren, je kan er restjes in kwijt én de oven doet het meeste werk. Win-win!