Honing-zalmhapjes uit de airfryer

Airfryer: recepten, tips en tricks

Heb jij ook de smaak van koken met de airfryer te pakken? Deze airfryer recepten zijn alvast supermakkelijk én snel te bereiden. Van een easy lasagne tot een yoghurtcake, wij inspireren je alvast graag met heerlijke gerechten voor de airfryer.

Recept: pikante kip met sriracha uit de airfryer

Voor

Pikante kip met sriracha: voor de airfryer

Tijdens

Pikante kip met sriracha: in de airfryer

Na

Pikante kip met sriracha: na de airfryer

SOS airfryer: veelgestelde vragen

  • Een airfryer is een heteluchtfriteuse die, zoals de naam al weggeeft, ‘frituurt’ op basis van hete lucht in plaats van olie of vet.

  • Met de airfryer kan je bakken, frituren, grillen en roosteren. Je kan er dus echt van alles mee maken!

  • Frituursnacks in de airfryer zijn natuurlijk overheerlijk, maar je kan er nóg meer mee maken. Zoals frietjes, snacks, vlees, vis en groenten. Van ontbijt over tussendoortjes tot quiches, broodjes en zelfs desserts. 

  • Omdat je met een airfryer slechts weinig of geen vetstof nodig hebt, is deze manier van koken over het algemeen gezonder dan frituren in een gewone friteuse.

  • In principe hoef je geen olie of andere vetstoffen toe te voegen aan je airfryer. Toch is het aangeraden om een beetje vetstof toe te voegen. Dit vooral wanneer je extra krokante snacks wil. Zo voorkom je bovendien dat je eten uitdroogt in de airfryer. Een oliespray volstaat hier meestal wel voor.

  • Je kan diepvriesvoedsel zonder problemen meteen in de airfryer klaarmaken. Je bereidingstijd zal dan wel iets langer zijn.

  • Bij recepten voor een klassieke oven, trek je zo’n 20 °C af van de oorspronkelijke temperatuur. Verminder de bereidingstijd met een derde. Als je jouw stuk vlees dus in een gewone oven voor 30 min. op 200 °C moet bakken, hoeft dat in de airfryer slechts 20 min. lang op 180 °C.

  • Ja. Een airfryer is net zoals een pan of een kookpot die je gebruikt om in te koken.

  • De schoonmaak van je airfryer is grotendeels afhankelijk van het merk en model. Toch pak je het schoonmaken ongeveer op dezelfde manier aan: maak eerst de losse onderdelen schoon, dan de binnenkant en daarna de buitenkant. De moeilijk bereikbare plekjes kan je schoonmaken met een tandenstoker.