Appels: recepten en tips

Appels zijn op hun best in de herfst. Ontdek hoe je ze makkelijk verwerkt in simpele, smakelijke gerechten.

Waarom appels in huis halen?

Appels zijn de ideale snack on-the-go. Ze zitten vol vezels en kalium — goed voor je darmwerking, bloeddruk en spieren. En ze bevatten amper calorieën. Snoepen mag!

Hoe bewaar je appels?

In de koelkast blijven ze het langst knapperig. En dat vettige laagje? Perfect normaal, het is een natuurlijk verschijnsel om zich te beschermen tegen regen, wind of schimmels wanneer je ze al eventjes bewaart.

Recepten met appel

Appelmoes maken

Zin in een klassieker uit grootmoeders keuken? Van appelen maak je in geen tijd een heerlijke appelmoes. Makkelijk en kidsproof.

Ga bijvoorbeeld voor jonagold, een appelsoort die zacht en zoet is van smaak. Die geeft de beste appelmoes!

Leuke weetjes over appels

  • De appelschil bevat het meeste vezels, schillen is dus zeker geen must.
  • Appels blijven langer vers als je ze apart bewaart (niet bij ander fruit).
  • Het vruchtvlees van de appel wordt bruin als het in contact komt met zuurstof. Besprenkel daarom je gesneden appel met citroensap en dan zal hij minder snel verkleuren.