Bijgerechten voor de barbecue.

Barbecueën doe je niet zonder bijgerechten. Ze zorgen voor afwisseling op je bord en zijn de perfecte aanvulling op je gegrild stukje vlees, vis of veggie. Maar hoe stel je nu snel en makkelijk een perfect BBQ-bijgerecht samen?

Hoe stel je een BBQ-bijgerecht samen?

Een BBQ-bijgerecht kan je makkelijk zelf maken. Volg deze stapjes, kies je favoriete ingrediënten … et voilà, je hebt net je signature dish bedacht.

  1. Kies een bladgroente (sla, kool …).
  2. Vul aan met: rauwe groenten (tomaat, ui, wortel …), gekookte groenten (boontjes, broccoli …) en/of fruit. Denk zeker aan seizoensgroenten en -fruit.
  3. Voeg gekookte aardappelen, quinoa, couscous of pasta toe.
  4. Bedruppel met een kant-en-klare vinaigrette of maak er zelf eentje met olijfolie, yoghurt, azijn en mayonaise.
  5. Meng en werk af met groene kruiden (bieslook, koriander, peterselie, munt) en eventueel wat nootjes, pijnboompitten of feta.

BBQ-hack: hou je salades en bijgerechten fris

Op een hete zomerdag wil je je bijgerechten en salades natuurlijk lekker fris houden. Met deze handige tip blijven al je schotels op de juiste temperatuur.

Stap 1: Vul een aluminium schaal of bakje met een bodempje water.
Stap 2: Zet het in de diepvries tot het water volledig bevroren is.
Stap 3: Doe je gerecht in een tweede schaaltje en plaats het in het schaaltje met het ijs.

vul met water
laat bevriezen
gerecht in een tweede schaaltje

Meer inspiratie

Toon meer
Toon meer