Taboulé met scampi, paprika en avocado.

nutriscore
9a8057f9f6de690d496e42f052eeb262db0593d3567a569a3d399a50fe002fb8.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

589.0 kcal

Vetten

21.2 g

Verzadigde vetzuren

2.6 g

Koolhydraten

60.5 g

Suikers

8.1 g

Vezels

13.3 g

Eiwitten

32.1 g

Zout

3.6 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten uit de paprika’s en snij in blokjes.

  2. Snipper de koriander fijn, maar hou een paar blaadjes apart voor de afwerking.

  3. Spoel de kikkererwten en de maïs onder koud water en laat uitlekken.

  4. Pers de limoen.

  5. Snij het vruchtvlees van de avocado in blokjes en besprenkel met wat limoensap.

  6. Bereiding (20 min.)
  7. Verhit 2/3 van de olijfolie in een kookpot en roerbak de paprikablokjes 3 à 5 min.

  8. Kook de couscous zoals aangegeven op de verpakking. Roer los met een vork en meng er de paprikablokjes, de maïs, de kikkererwten en de avocado onder. Breng op smaak met de rest van het limoensap, de fijngesnipperde koriander, peper en zout.

  9. Verhit de rest van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de scampi goudbruin (instructies: zie verpakking).

  10. Schik de scampi op de taboulé en werk af met de korianderblaadjes.