Geroosterde aubergine met tahin.

nutriscore
3b4a30ff799f0400ed2ab202f2a28938536f161d020e1c4ecbf602227f9655cd.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

327.0 kcal

Vetten

29.6 g

Verzadigde vetzuren

4.3 g

Koolhydraten

7.4 g

Suikers

5.3 g

Vezels

5.0 g

Eiwitten

5.3 g

Zout

1.1 g

Bereidingswijze

  1. Snij de aubergines in de lengte in 2 en maak een rasterpatroon in het vruchtvlees. Besprenkel royaal met olijfolie en kruid met peper en zout. Leg in een vuurvaste barbecueschaal of aluminiumschaal en bak 30 à 45 min. op een matig warme BBQ. Dek af met een deksel of aluminiumfolie.

  2. Hak intussen de koriander grof en haal de pitjes uit de granaatappel.

  3. Haal de aubergines van het vuur en werk af met de tahin, de koriander, de sesamzaadjes en de granaatappelpitten. Kruid eventueel bij met peper en zout.