Kippenspiesjes met mangosalsa uit Ibiza.

nutriscore
43e557c4f02316e32c09321998cc06143de8ac24b5a272254e6544f33967b6d9.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

365.0 kcal

Vetten

26.8 g

Verzadigde vetzuren

4.7 g

Koolhydraten

9.2 g

Suikers

8.3 g

Vezels

1.2 g

Eiwitten

37.9 g

Zout

2.7 g

Bereidingswijze

  1. Snij de kip in blokjes en de sneetjes serranoham in 2 .

  2. Rasp het look. Meng de helft met de zeste en het sap van 1/2 citroen (per 4 personen), 1/3 van de olijfolie, peper en zout. Meng onder de kip en laat 30 min. marineren in de koelkast.

  3. Snipper intussen de koriander fijn.

  4. Snij de ui, de mango en het pepertje in kleine blokjes en meng met de rest van het look, 1/3 van de olijfolie, het sap van 1/4 citroen (per 4 personen), de helft van de koriander, peper en zout.

  5. Prik het vlees op brochettestokjes en wissel af met een rolletje serranoham. Gril 3 min. aan elke kant in een grillpan met de resterende olijfolie of op een matig warme BBQ.

  6. Serveer de brochettes met de mangosalsa. Werk af met een partje citroen en de rest van de koriander.