Alles over perziken

Perziken, da’s puur zomers genieten: zoet, sappig en boordevol smaak. Heerlijk uit het vuistje, maar ook verrassend lekker in salades, desserts of op de grill. Ontdek hier onze lekkerste recepten en tips met perzik.

Wanneer is het perzikenseizoen?

Perziken zijn op hun best van mei tot en met september. In deze maanden zijn ze heerlijk sappig, vol van smaak en perfect om zo uit het vuistje te eten of te verwerken in zomerse gerechten.
 

Wat doe je met overrijpe perziken?

Perziken te lang laten liggen? Geen probleem! Overrijpe perziken kun je gebruiken in een smoothie, in pannenkoekenbeslag of om zelf perzikconfituur te maken. Zo hoef je niets weg te gooien én haal je het maximum uit je fruit.

Perzik smoothie

Hoe gezond zijn perziken?

Perziken zijn niet alleen lekker, maar ook voedzaam. Ze bevatten vitamine C, vitamine A en voedingsvezels. Deze stoffen ondersteunen je immuunsysteem en helpen bij een goede spijsvertering.

Hoe perziken bewaren?

Bewaar perziken op kamertemperatuur. In de fruitschaal blijven ze tot drie dagen goed. Was ze pas vlak voor je ze gaat eten of gebruiken om schimmelvorming te vermijden.

Hoe perziken sneller laten rijpen?

Leg een banaan naast je perziken in de fruitschaal. Bananen stoten ethyleengas uit, wat het rijpingsproces versnelt. Handig als je sneller van perziken wil genieten!

Toon meer