Kippendrumstick met gekleurde wortelen en paprika.

nutriscore
3928928af64884f497867a1cab82a5d73561bf50ee4724f1955fcc77c8fb0bfe.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

517.0 kcal

Vetten

24.3 g

Verzadigde vetzuren

6.8 g

Koolhydraten

37.9 g

Suikers

13.6 g

Vezels

9.1 g

Eiwitten

31.8 g

Zout

1.5 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Snij de wortelen in de lengte in 2.

  2. Snij de paprika’s in 4, verwijder de pitjes en de witte zaadlijsten.

  3. Snij de ongeschilde aardappelen in de lengte in 4. Wrijf schoon onder koud water en dep droog.

  4. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  5. Bereiding (50 min.)
  6. Schik de kippendrumsticks samen met de aardappelen, de wortelen en de paprika’s in een ovenschaal. Meng er de olijfolie onder en kruid met het paprikapoeder, peper en zout. Zet 50 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Meng intussen de mosterd en de honing onder de Griekse yoghurt en kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de kippendrumsticks, de aardappelen en de groenten over de borden en geef er 1 el Griekse yoghurt bij.