Geroosterde puntpaprika met parelcouscous en tomaten-venkelsalade.

nutriscore
Geroosterde puntpaprika met parelcouscous en tomaten-venkelsalade
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

412 kcal

Vetten

12.1 g

Verzadigde vetzuren

1.4 g

Koolhydraten

58 g

Suikers

8.9 g

Vezels

9 g

Eiwitten

12.8 g

Zout

1.2 g

Bereidingswijze

  1. Bak de zoete puntpaprika’s in zijn geheel ± 15 min. op een hete BBQ of in olijfolie in een pan of grillpan. Draai ze halverwege om.

  2. Kook intussen de parelcouscous gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat uitlekken.

  3. Spoel de kikkererwten onder koud water en laat uitlekken.

  4. Snij intussen de venkel in 2, verwijder de harde kern en snij dan de rest in heel fijne reepjes. Snij de tomaten in partjes. Meng de venkel en de tomaten samen met de kikkererwten, kruid met peper, zout en de olijfolie.

  5. Besprenkel de geroosterde paprika’s met de looksaus en het grof zout en werk af met enkele korianderblaadjes. Serveer met de parelcouscous en de tomaten-venkelsalade.

Tip
Geen fan van koriander?

Je kan deze vervangen door platte peterselie, basilicum of zelfs munt.