Gevulde paprika met tonijnsalade.

nutriscore
Gevulde paprika met tonijnsalade
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

187 kcal

Vetten

9.9 g

Verzadigde vetzuren

3.9 g

Koolhydraten

6.2 g

Suikers

3.7 g

Vezels

3.2 g

Eiwitten

16.7 g

Zout

3.4 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Snij de paprika’s in de lengte in 2 en laat er het steeltje aan. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten. Leg de paprikahelften op een bakplaat met bakpapier en bak ze 15 min.

  3. Laat de tonijn uitlekken, maar vang 2 el olijfolie op. Laat ook de kappertjes uitlekken.

  4. Maak de tonijn wat los met een vork. Snipper de peterselie fijn en meng de helft, samen met de yoghurt en de kappertjes onder de tonijn en de olijfolie. Meng er 1 el paprikapoeder onder en kruid met peper en zout.

  5. Verdeel de tonijnsalade over de paprikahelften. Bestrooi met de kaas en de rest van het paprikapoeder. Zet 5 min. onder de grill.

  6. Haal uit de oven en bestrooi met de rest van de peterselie. Serveer met de gemengde sla.