Pasta met scampi en paprika.

nutriscore
Pasta met scampi en paprika
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

734 kcal

Vetten

26.9 g

Verzadigde vetzuren

5.3 g

Koolhydraten

81.9 g

Suikers

11.4 g

Vezels

9.9 g

Eiwitten

36.3 g

Zout

1.8 g

Bereidingswijze

  1. Snij de paprika’s in de lengte in 2, verwijder de witte zaadlijsten en de zaadjes en snij vervolgens in blokjes van 1 cm.

  2. Kook de pasta gaar in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking).

  3. Verhit 1/3 van de olijfolie en stoof de paprikablokjes 6 min. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit 1/3 van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de scampi 3 à 4 min.

  5. Giet de pasta af en meng er de rest van de olijfolie onder, voeg de paprikablokjes en scampi toe en meng er de helft van de rucola onder. Verdeel de pasta over de borden, schep er de bruschetta tapenade op, werk af met de rest van de rucola en de kaasschilfers.