Gerecht met kropsla

Alles over kropsla.

Kropsla is heerlijk in salades, als fris bijgerecht of als garnituur op je broodje. Deze sla wordt het vaakst rauw gegeten maar is ook lekker in soep.

Is kropsla gezond?

Ja, sla is rijk aan vezels en een bron van vitamine A en foliumzuur. Vitamine A draagt bij tot de instandhouding van normale slijmvliezen en een normale huid. Daarnaast draagt het bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Hoe kan je kropsla bewaren?

Kropsla in ijswater

Kropsla kun je enkele dagen bewaren in de groentelade van je koelkast. Wil je de krop langer bewaren? Snij een dun sneetje af van de onderkant, zet je krop in een kommetje met water en bewaar zo in de koelkast.

Ziet je sla er toch niet meer zo fris uit? Dompel de blaadjes even onder in ijswater.

Sla in een propere keukenhanddoek

Nog wat slabladeren over? Was de sla, droog de bladeren en wikkel ze in een propere keukenhanddoek. Leg alles in de koelkast en eet de groente zo snel mogelijk op.

Hoe kropsla schoonmaken?

  1. Maak de bladeren voorzichtig los en spoel onder koud water.

  2. Droog ze in de slazwierder of in een propere keukenhanddoek.

  3. Gebruik de bladeren volledig of scheur ze in stukken. Door te scheuren in plaats van te snijden blijven ze langer vers.

Weetjes over kropsla

  • Kropsla is de meest populaire slasoort in België.

  • Kropsla bestaat voor 95 % uit water en is dus caloriearm en dorstlessend.

  • Sla bevat melksap, een stof waar veel mensen slaperig van worden.