producten vol mineralen en vitamines

Boostez votre immunité et votre énergie

La meilleure manière de rester en forme en hiver ? Remplir votre assiette de ces nutriments et booster votre corps.

Vitamine A

Vitamine A ondersteunt de instandhouding van normale slijmvliezen. De huid- en slijmvliescellen (in lucht- en urinewegen en maagdarmkanaal) vormen de eerste verdedigingslinie tegen infecties.

Je vindt het in: wortel, zoete aardappel, spinazie, boerenkool, andijvie, lever, eidooier, melkproducten …

Vitamine B

Er bestaan 8 verschillende B-vitamines: B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 en B12. Ze helpen o.a. bij het omzetten van voedingsstoffen in energie en dragen bij tot de vermindering van vermoeidheid.

Je vindt het in: volkorenbrood en -pasta, noten, aardappelen, melk, kaas, yoghurt, eieren, zalm, lever, rund- en varkensvlees, tomaten

Vitamine C

Vitamine C draagt bij tot de normale werking van het immuunsysteem.

Je vindt het in: sinaasappel, kiwi, pompelmoes, rode paprika, broccoli, spruitjes …

 

Vitamine D

Vitamine D draagt bij tot de instandhouding van normale/sterke botten en tanden en de normale werking van de spieren.

Je vindt het in: hoewel zonlicht de beste bron is, kunnen vette vissoorten zoals zalm en makreel je voorzien van vitamine D.

IJzer

IJzer draagt bij tot de productie, transport en opslag van energie, ondersteunt het immuunsysteem en draagt bij tot een normale cognitieve functie zoals concentratie.

Je vindt het in: vis, orgaanvlees (lever), brood en volkorenproducten, peulvruchten, noten, spinazie, broccoli, avocado, eieren …

Magnesium

Magnesium draagt bij tot de vermindering van vermoeidheid en het behoud van een gezonde werking van de spieren.

Je vindt het in: volkoren graanproducten, bladgroenten, broccoli, banaan, noten, melkproducten, kip …

Vitamine A

La vitamine A favorise le maintien de muqueuses normales. Les cellules de la peau et des muqueuses (dans les voies respiratoires, urinaires et le tube digestif) constituent la première ligne de défense contre les infections.

Sources de vitamine A : carotte, patate douce, épinards, chou frisé, scarole, foie, jaune d'œuf, produits laitiers…

Vitamine B

Il existe 8 vitamines B différentes : B1, B2, B3, B5, B6, B8, B11 et B12. Elles permettent notamment de convertir les nutriments en énergie et contribuent à réduire la fatigue.

Sources de vitamine B : pâtes et pain complets, fruits secs, pommes de terre, lait, fromage, yaourt, œufs, saumon, foie, bœuf et porc, tomates...

Vitamine C

La vitamine C contribue au fonctionnement normal du système immunitaire.

Sources de vitamine C : orange, kiwi, pamplemousse, poivron rouge, brocoli, choux de Bruxelles...

Vitamine D

La vitamine D contribue au maintien d’une ossature et d’une dentition normales/solides et au fonctionnement normal des muscles.

Sources de vitamine D : bien que le soleil soit la meilleure source, les poissons gras comme le saumon et le maquereau peuvent vous fournir de la vitamine D.

Fer

Le fer contribue à la production, au transport et au stockage de l’énergie, soutient le système immunitaire et contribue à des fonctions cognitives normales telles que la concentration.

Sources de fer : poissons, abats (foie), pain et produits à base de céréales complètes, légumineuses, fruits secs, épinards, brocolis, avocats, œufs...

Magnésium

Le magnésium contribue à la réduction de la fatigue et au maintien du bon fonctionnement des muscles.

Sources de magnésium : produits aux céréales complètes, légumes-feuilles, brocoli, banane, fruits secs, produits laitiers, poulet...