0429466acaaddd28d50b6c5262151d9d6a861c7cedf7d9e60842e3505b1be0ce.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

854.0 kcal

Vetten

69.6 g

Verzadigde vetzuren

25.5 g

Koolhydraten

10.7 g

Suikers

1.4 g

Vezels

0.4 g

Eiwitten

46.2 g

Zout

2.1 g

Bereidingswijze

  1. Kook de kwarteleitjes hard (instructies: zie verpakking). Pel ze.

  2. Meng het gehakt met de eieren, het zout, de cayennepeper en 3 el paneermeel (per 4 personen).

  3. Rol 12 gelijke gehaktballetjes. Neem 1 gehaktbal en maak een kuiltje in het midden. Stop een hardgekookt kwartelei in het kuiltje en verdeel het gehakt volledig rond het ei. Rol de gehaktbal tussen je handen tot een mooi egale bal. Zorg dat het ei volledig bedekt is met gehakt en dat er geen naden of spleetjes meer zijn. Doe hetzelfde met de andere gehaktballen. Wentel in de rest van het paneermeel.

  4. Verhit de boter in een pan en bak de balletjes 8 à 10 min. bruin.