Spruitjes klaarmaken
Spruitjes zijn lekker veelzijdig. Of je ze nu kookt, roostert of bakt, met deze frisgroene smaakbommetjes leg je tegelijk ook een heleboel vitamines op je bord. Ga snel aan de slag met onze lekkere recepten en handige tips.
Recepten met spruitjes
Hoe maak je spruitjes klaar?
Snij een kruisje in de onderkant en kook de spruitjes 5 à 8 minuten in lichtgezouten water. Of bak ze in boter of margarine tot ze goudbruin en zacht zijn.
Hoe kuis je spruitjes?
Spruiten kuisen doe je zo: verwijder de buitenste blaadjes en snij een klein stukje van de steel. Even spoelen onder koud water en … klaar!
Kan je spruitjes invriezen?
Spruiten kan je makkelijk invriezen. Blancheer de spruitjes 3 à 5 minuten, laat ze even schrikken in ijswater en dep ze droog. Vries ze eerst los in bewaar ze daarna in porties in diepvrieszakjes. Zo hou je makkelijk overzicht op je voorraad.
Zijn spruitjes gezond?
Ja. Spruitjes zitten bomvol vitamines en mineralen. Zo heb je al genoeg aan amper 4 spruitjes voor je dagelijkse hoeveelheid vitamine C.
Help, mijn spruitjes smaken bitter!
Voeg een lepeltje suiker of een bouillonblokje toe bij het koken. Of bak je spruitjes in een pan: zo komen de natuurlijke suikers beter vrij. Voor wat extra smaak kan je ook nootmuskaat of zelfs wat blauwe kaas toevoegen.