Kassler met gebakken appeltjes en uiensaus.

nutriscore
93852c4aa7f11f72e963259e24a05b2be7f1503be84316a88d00d1b82240ee9c.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

706.0 kcal

Vetten

37.4 g

Verzadigde vetzuren

17.9 g

Koolhydraten

47.6 g

Suikers

17.5 g

Vezels

9.4 g

Eiwitten

40.0 g

Zout

2.7 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  2. Schil de appelen en snij in blokjes.

  3. Snij de spruiten in 4.

  4. Snij de uien in 2 en daarna in halve ringen.

  5. Bereiding (25 min. )
  6. Verdeel de spruitjes over een bakplaat met bakpapier en meng er de olijfolie onder. Kruid met zwarte peper en zout. Plaats 20 min. in de oven, schep halverwege om.

  7. Leg de kroketten op een bakplaat met bakpapier en zet de laatste 15 min. mee in de oven. Draai halverwege om.

  8. Smelt intussen 1/3 van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de appelstukjes 5 min. op een hoog vuur. Haal uit de pan.

  9. Smelt 1/3 van de boter in een braadpan en bak het vlees 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met zwarte peper. Haal uit de pan en hou warm.

  10. Bak de uien 3 min. met de rest van de boter in dezelfde braadpan. Bestrooi met de bloem en overgiet met het appelsap. Laat inkoken en voeg daarna de room toe. Kruid met zwarte peper en zout.