3 x zoveel laadpunten aan Okay-winkels.

Bijgewerkt op 04/10/2022

DATS 24, de brandstof- en energiespecialist van Colruyt Group, verdrievoudigt in 2022 het aantal laadpunten aan de winkels van Colruyt Group. Zo tank je straks 100 % groene, Belgische stroom terwijl je boodschappen doet in jouw Okay-winkel. Duurzaam, makkelijk én voordelig. 

2.000.000 elektrische voertuigen in 2030

Elektrisch rijden raakt stilaan ingeburgerd en zal alleen nog maar belangrijker worden. We kiezen steeds vaker voor alternatieve aandrijvingen zoals plug-in hybrides (PHEV) en batterij-elektrische (BEV’s) voertuigen. Momenteel rijden er in ons land al 300.000 elektrische auto’s rond, en de verwachting is dat het elektrische wagenpark in 2030 maar liefst 2.000.000 voertuigen zal tellen!

Van thuis naar onderweg opladen

Hoe gaan we al die auto’s van energie voorzien? Volgens een onderzoek van adviesbureau McKinsey gebeurt 80 % van de laadbeurten nu thuis aan de stekker. De verwachting is dat er in de toekomst veel meer op het werk en onderweg geladen zal worden. Als de infrastructuur dit tenminste toelaat …

Spurt naar 1.000 laadpunten

DATS 24 engageert zich om veel meer laadplaatsen onderweg te bieden aan al die nieuwe gebruikers. Daarom wordt het aantal laadpunten aan winkels van de Colruyt Group gevoelig en snel uitgebreid: tegen eind 2023 zullen het er al 1.000 zijn.

Ook naast je Okay-winkel vind je binnenkort minstens 1 AC-laadpaal, met 2 laadpunten per laadpaal.

Opladen terwijl je winkelt: handig én budgetvriendelijk

Dankzij het snel groeiende groene netwerk van DATS 24 kan jij binnenkort bij elke Okay-winkel je batterij opladen terwijl je boodschappen doet. Handig, want je bent er toch al. Zo hoef je geen extra verplaatsing te maken en spaar je heel wat tijd uit.

Je betaalt bovendien een lage (abonnements)kost, dankzij de DATS 24-laadpas.


Dit initiatief draagt bij tot stap voor stap

Je  auto opladen aan een laadpaal van DATS 24 terwijl je winkelt, is kiezen voor 100 % groene stroom uit onze eigen windturbineparken. Zo dragen we samen bij aan een groener milieu, stap voor stap.

Meer info over stap voor stap