De Coryphée-appel: duurzaam van bij ons.

Bijgewerkt op 22/09/2023

De Coryphée-appel werd exclusief ontwikkeld en geteeld voor Colruyt Group door drie Belgische fruittelers. Dankzij het vakmanschap van onze lokale boeren kunnen we je lekker lokaal fruit aanbieden en ons Belgische appelseizoen verlengen.

Lekker Belgisch

Je vindt de Coryphée in onze versafdeling van eind augustus tot eind november. Het is een mooie rode appel. Stevig, sappig en met een zuurzoete smaak. De appel wordt geteeld door 3 Belgische telers: Waremme Fruit, Wolfcarius Fruit uit Markegem en de gebroeders Bangels uit Gingelom. Betrouwbare partners waar we al vele jaren mee samenwerken.

Duurzaam product

Fruit uit eigen land moet heel wat minder kilometers afleggen voor het in de winkel ligt. Door te kiezen voor lokaal seizoensfruit verklein je dus sowieso je ecologische voetafdruk. Bovendien is de Coryphée beter resistent tegen ziektes. Dat wil zeggen dat deze appels minder moeten behandeld worden met gewasbeschermingsmiddelen, wat ook weer beter is voor het milieu. En voor jou.

Belgische appeltelers

Dit initiatief draagt bij tot stap voor stap

De Coryphée is een duurzamere appelsoort die beter resistent is tegen ziektes. Bij ons geteeld, met respect voor het milieu en de biodiversiteit. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Meer info over stap voor stap