verpakkingen vlees bij Okay

Duurzame verpakkingen bij Okay

Gemaakt op 06/06/2023

Tegen 2025 willen we dat 100 % van onze verpakkingen van onze eigen merken herbruikbaar, recycleerbaar, composteerbaar of biologisch afbreekbaar zijn. Bovendien streven we ernaar dat minstens 50 % van alle plasticverpakkingen van onze huismerkdranken bestaan uit gerecycleerde plastic (rPET) en transparant zijn. Een echte uitdaging waar heel wat bij komt kijken. Ontdek hoe wij stap voor stap slimmer omgaan met verpakkingen en afval, en hoe ook jij je steentje kan bijdragen!

Minder verpakkingsmateriaal

Je hebt het misschien al gemerkt: al onze verpakkingen met noten en kaasblokjes hebben geen plastic dekseltje meer, maar een handige hersluitbare folie. Zo besparen we 53,12 ton plastic per jaar voor de notenverpakkingen en meer dan 15 ton plastic per jaar voor de verpakkingen van de kaasblokjes.

Boni kaasblokjes

Duurzamere verpakkingen

Koop je water van Boni Selection, dan is de kans groot dat de verpakkingen van gerecycleerde plastic (rPET) gemaakt zijn. rPET is plastic (PET) dat na inzameling gereinigd en gerecycleerd wordt. Het is niet alleen veilig en stevig, het is duurzamer in transport (lichter dan glas) en je hebt minder water, chemicaliën en energie nodig bij de recyclage in vergelijking met glazen flessen. Je zal bovendien alleen nog transparante flessen in de rekken vinden. Alleen zulke flessen kunnen gerecycleerd worden tot een nieuwe, transparante fles.

Boni mineraalwater

Inzetten op recyclage

Door de voorkeur te geven aan verpakkingen die volledig uit één materiaalsoort bestaan, kan jij makkelijker recycleren. Daarnaast zijn lichte en transparante verpakkingen beter te recycleren dan donkere. Dus leg jij voortaan verse Boni Selection-zalm met transparante verpakking in je winkelwagen!

Boni zalm

Productinnovatie: slimme verpakkingen

Witloof neem je voortaan mee in een slimme verpakking met microperforaties die minder zuurstof toelaat en minder water verliest. Zo blijft jouw witloof tot wel 2 keer langer houdbaar!

  • Door de zuurstof te verlagen, blijven groenten langer vers en knapperig.
  • De luchtvochtigheid blijft hoog waardoor het witloof minder snel uitdroogt.
  • De donkere band onderaan voorkomt verkleuring van het snijvlak.
Boni witloof

Herbruikbare verpakkingen

Ook jij kan je duurzame steentje bijdragen. Hoe? Door groenten en fruit mee naar huis te nemen in onze herbruikbare zakjes. Ze zijn stevig, wasbaar en je kan ze meer dan 100 x hergebruiken!

Onze duurzame initiatieven

Benieuwd wat Colruyt Group nog meer doet voor een duurzamere wereld? Neem een kijkje in onze initiatieven.


Dit initiatief draagt bij tot stap voor stap

Door verpakkingen weg te laten, recycleerbaarder te maken of door duurzame materialen te gebruiken, verminderen we de impact van onze eigen merkproducten op het milieu. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Meer info over stap voor stap