Met Boni Selection-melk steun je Belgische melkveehouders.

Bijgewerkt op 04/10/2022

Onze Boni Selection-melk is 100 % Belgisch. Dat wist je waarschijnlijk al. Maar wist je ook dat door te kiezen voor deze melk, je mee zorgt voor de inkomenszekerheid van wel 330 Belgische melkveehouders?

Samenwerking met Inex

In 2019 zette Colruyt Group een partnerschap op met zuivelbedrijf Inex. Het idee? Voor minimum vijf jaar een vaste melkprijs bepalen. Zo zijn de 330 deelnemende landbouwbedrijven zeker van hun afzet én hun inkomen.

Vaste prijs voor de boeren

Na heel wat studiewerk werd de prijs bepaald op 34,76 cent per liter. Deze prijs blijft 5 jaar constant maar wordt wel geïndexeerd zodat de prijs de kostenevolutie van de melkveehouders kan volgen. Op deze manier zijn ze zeker van hun inkomen en kunnen ze op een duurzame manier investeren in groei.

En wat met jouw portemonnee? In onze winkels blijven we gewoon de concurrentie volgen en betaal je zoals altijd de laagste prijs in jouw buurt.

Handige verpakking

Sinds 1 april 2020 ligt de melk uit dit project in onze rekken. Je herkent ze aan de praktische verpakking: de flessen hebben geen aluminium flapje meer en je kan ze geopend horizontaal in de koelkast bewaren. Lekker makkelijk dus.

Ontdek de Boni Selection-melk in je Okay-winkel en steun zo onze Belgische boeren.

Boni Selection melk

Dit initiatief draagt bij tot stap voor stap

Een respectvolle vergoeding voor 330 lokale melkveehouders. Zo werken wij aan een betere samenleving, stap voor stap.

Meer info over stap voor stap