Steun de Voedselbanken en schenk een maaltijd.

Bijgewerkt op 31/05/2023

De Belgische Voedselbanken bieden elke maand voedselhulp aan meer dan 200.000 Belgen in nood. Hun duizenden vrijwilligers verdelen gratis gezonde, kwalitatieve voeding aan zij die het tijdelijk hard nodig hebben. En daar kan jij bij helpen. Ga nu langs bij Okay en schenk een maaltijd aan de Voedselbanken.

Okay schenkt gratis producten

Ook Okay helpt graag een handje mee: 85 % van onze winkels (zo’n 125 in totaal) schenken het hele jaar door onverkoopbare maar nog perfect eetbare voedingswaren aan de Voedselbanken. En dat gemiddeld 3 dagen per week. Zo vermijden we voedselverspilling en helpen we samen met de Voedselbanken mensen die het moeilijk hebben.

Bijdrage

Schenk een maaltijd aan de Voedselbanken

Wil jij ook je steentje bijdragen en de Voedselbanken helpen in hun strijd tegen honger en voedselverlies? Vanaf € 3 kan je al een maaltijd schenken aan iemand in nood.

Zo werk het: scan een van de QR-codes in de winkel en reken meteen af via je betaal-app (je kiest zelf hoeveel je wil schenken). Of vraag de kassamedewerker om het gewenste bedrag toe te voegen aan je kasticket.


Dit initiatief draagt bij tot stap voor stap

Onverkoopbare maar nog perfect eetbare voedingswaren schenken we aan sociale organisaties die het voedsel verdelen onder mensen die het met minder moeten stellen. Zo dragen we samen bij aan een betere samenleving, stap voor stap.

Meer info over stap voor stap

Stap voor Stap Samenleving