Duurzame werkkledij voor onze winkelmedewerkers.

Bijgewerkt op 04/10/2022

Toen we de werkkledij voor onze winkelmedewerkers lieten ontwerpen, hebben we bewust gekozen voor een maximaal duurzame outfit

Zo weinig mogelijk impact op het milieu

De duurzaamheid zit in de eerste plaats in de milieuvriendelijke materiaalkeuze:

  • De polo en de sweater bestaan voor 100 % uit biokatoen, dat veel minder milieu-impact heeft dan traditioneel katoen (geen chemische pesticiden, tot 60 % minder energie en 90 % minder water).
Duurzame werkkledij OKay-medewerkers
  • De textielfabriek verwerkt geen schadelijke chemicaliën, wat zorgt voor minder milieuvervuiling en veiligere werkomstandigheden.

  • Het vest is gemaakt uit 100 % gerecycleerd polyestergaren wat 60 % minder energie en 90 % minder water in productie vergt.

  • De schort in jeanslook bestaat uit garen van 100 % gerecycleerde PET-kunststof. In één schort worden 22 petflessen van anderhalve liter verwerkt.

  • De verschillende stoffen laten zich gemakkelijk recycleren.

Geproduceerd in correcte arbeidsomstandigheden

Bovendien willen we dat de werkkledij in correcte omstandigheden geproduceerd wordt. Daarom kozen we voor het Belgische familiebedrijf Van Heurck, die de stoffen laat maken in Frankrijk en Portugal en het hele productieproces van A tot Z overziet.


Dit initiatief draagt bij tot stap voor stap

De werkoutfit van Okay is voor 100 % gemaakt uit milieuvriendelijke materialen en is geproduceerd in correcte arbeidsomstandigheden. Zo werken we aan een betere samenleving én een groener milieu, stap voor stap.

Meer info over stap voor stap