Boomgaard Magic Star appel

Magic Star: 100 % duurzaam en lokaal op de fruitschaal

Bijgewerkt op 04/10/2022

Magic Star? Dat is een jonge appelsoort geteeld in België, met een kleine ecologische voetafdruk. Je vindt ze exclusief bij Okay, Colruyt en Collect&Go, onder ons huismerk Boni Selection. Want duurzaam hoeft niet duur te zijn.

Sterke bomen hebben weinig nodig

Het Magic Star-ras doet het prima in het Belgische klimaat en is goed bestand tegen ziektes. Daardoor hoeven de telers weinig pesticides te gebruiken om de bloesems te beschermen.

Neven Fruits uit Waremme

Bovendien volgen ze in de tweede helft van het seizoen de normen van de biologische landbouw, zonder pesticides. Ten slotte worden de appelen laat op het jaar geoogst, waardoor ze maximaal profiteren van het zonlicht en zo hun lekkere smaak ontwikkelen.

Weinig of geen voedselverlies

Wat met appelen die niet geschikt zijn voor verkoop door bijvoorbeeld schilschade? Die laten we verwerken in appelcake en -chips voor ons huismerk Boni Selection. Zo is er amper voedselverspilling.

Extra pluspunt: de Magic Star bewaart goed en blijft krokant en smaakvol. Zo belandt er minder fruit in de vuilnisbak.

Boni Selection magic star-producten

Meer Belgische oogst, minder import

In het najaar van 2020 hebben onze telers zowat 2.000 ton appelen kunnen oogsten, de helft meer dan in 2019. Als de bomen groter worden zal het oogstvolume nog verder toenemen. Zo hoeven we minder in te voeren en kan je langer genieten van echte Belgische appelen.

Magic star oogst

Dit initiatief draagt bij tot stap voor stap

De Magic Star is een duurzamere appelsoort. Bij ons geteeld, met respect voor het milieu en de biodiversiteit. Er gaat ook weinig van verloren, want onverkoopbare appelen verwerken we in Boni Selection appelcake, en -chips. Zo dragen we samen bij aan een beter milieu, stap voor stap.

Meer info over stap voor stap