9 tips om je kinderen meer groenten te laten eten.

Je kinderen meer groenten laten eten, da's niet altijd eenvoudig. Vaak halen ze hun neusjes op voor broccoli, courgette, boontjes en ander gezond lekkers. Hoe zorg je ervoor dat je kind dagelijks toch voldoende groente eet? Met onze 9 handige tips wordt extra groenten eten kinderspel!

Regenboog challenge

Tip 1: Speel een spelletje

Kinderen houden van spelletjes. Download onze Regenboog Challenge en laat ze spelenderwijs meer groeten en fruit eten. Het spel is simpel: eet 5 stukken groenten of fruit in de verschillende kleuren van de regenboog en win een leuke prijs!

Download hieronder per seizoen een nieuwe challenge

Tip 2: Maak groentefrietjes

Eten je kids graag frietjes? Dan zullen deze frietjes van zoete aardappel en pastinaak ook ongetwijfeld in de smaak vallen. En met een heerlijke dip maak je je gerecht helemaal af!

Frietjes van zoete aardappel

Zoete-aardappelfrietjes

Frietjes van pastinaak

Pastinaakfrietjes

Tip 3: Ga voor een groentedip

Kindjes zullen bijna alles eten als ze het maar kunnen dippen. Laat je inspireren door deze groentedip en maak een mooi zonnetje en een regenboog met paprika. Alles klaar? Dippen maar!

Groenten en dipsaus
Smoothie banaan spinazie framboos ananas

Tip 4: Mix groenten in je smoothie

Kinderen hebben een vijftal stukken groenten of fruit per dag nodig. Met deze smoothie van banaan, spinazie, frambozen en ananas hebben ze al meer dan de helft binnen ;-).

Tip 5: Verstop ze in hartige wafels

Wie zegt dat zoet en groenten niet samengaan, heeft het mis. Deze pompoenwafeltjes zijn niet alleen supermakkelijk om te maken, ze zijn ook origineel. Extra leuk: je kan de wafeltjes ook meegeven in de lunchbox.

pompoenwafel
courgetti voor kinderen

Tip 6: Courgetti of spaghetti, of allebei?

Spaghetti is het favoriete gerecht van vele kinderen. Heb je al eens courgetti bij je spaghetti gedaan? Zeker proberen, je kids zullen ervan smullen! 

Tip 7: Gekke groentemannetjes

Zeg tegen je kinderen dat ze voor één keer mogen spelen met hun eten. Laat ze deze gekke groentemannetjes namaken. Wie maakt het leukste figuurtje?

groentenmannetjes
groentepizza

Tip 8: Smul van regenboogpizza

Nog een lievelingsgerecht van heel wat kinderen: pizza! Trek samen de keuken in en ga aan de slag met ons recept voor regenboogpizza met bloemkoolbodem. Plezant, lekker én evenwichtig!

Tip 9: Stop groenten in een glaasje

Serveer groentjes in een glas of in een leuke beker. Zo kunnen je kids de groenten na de maaltijd verder opknabbelen op hun eigen tempo.

apero rauwe groenten