Collibri Foundation.

Bijgewerkt op 29/09/2023

Collibri Foundation is een initiatief van Colruyt Group met een duidelijke missie: jongeren in een kwetsbare context meer kansen bieden op een geslaagde toekomst, zowel in België als in het buitenland. Door de uitwisseling van ideeën en culturen willen ze jongeren van over de hele wereld in verbinding brengen met elkaar.

Wat is de missie van Collibri Foundation?

Colruyt Group draagt maatschappelijke betrokkenheid en ondernemerschap hoog in het vaandel. Om jongeren zelfstandiger te maken, hun blik te verruimen en hun kennis te vergroten ondersteunt Collibri Foundation verschillende vormingsprojecten, in België en in het buitenland.

De projecten in regio’s in economische ontwikkeling gaan meestal gepaard met de uitbouw van duurzame productieketens. De producten uit die ketenprojecten worden aangeboden via de huismerken van Colruyt Group, waaronder Boni, en vind je dus ook in je Okay-winkel terug.

Onze Missie klasfoto
Het voorbije jaar bereikten we meer dan 10.480 jongeren via 18 projecten in binnen- en buitenland (11 landen).

Wat doet Collibri Foundation?

De opdracht kan je samenvatten in 3 kernwoorden:

  • Educate: ze willen jongeren kwaliteitsvol onderwijs aanbieden.
  • Develop: ze helpen hen te groeien als persoon, door hun talenten en vaardigheden te versterken.
  • Empower: ze stimuleren hun zin voor initiatief en ondernemerschap.

Welke projecten steunt Collibri Foundation?

Colruyt Group heeft als Belgische retailer natuurlijk ook oog voor België. Daarom organiseert Collibri Foundation naast initiatieven in het buitenland, ook verschillende projecten in eigen land. Want ook bij ons zijn er jongeren die extra ondersteuning kunnen gebruiken. Daarom wordt er vanaf 2014 geïnvesteerd in vormingsprojecten voor Belgische jongeren. Zo ondersteunen ze bijvoorbeeld Capital vzw, Debateville, Mentor-Escale en de vzw YOUCA.

Hoe steun ik Collibri Foundation?

Wil je jongeren in een moeilijke context graag een duwtje in de rug geven? Doe dan een gift en investeer in hun toekomst. Er zijn 3 goede redenen:

  1. Colruyt Group verdubbelt alle particuliere giften.
  2. Je gift gaat 100 % naar de vormingsprojecten voor jongeren.
  3. Giften vanaf € 40 geven recht op een belastingsvermindering van 45 %.

Dit initiatief draagt bij tot stap voor stap

Samen zorgen we voor de vorming, begeleiding en uitwisseling van jongeren in het binnen- en buitenland. Zo dragen we samen bij aan een betere samenleving, stap voor stap.

Meer info over stap voor stap