Wortelsoep met gember en krokante kikkererwten.

nutriscore
Wortelsoep met gember en krokante kikkererwten
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

195 kcal

Vetten

6.9 g

Verzadigde vetzuren

1.3 g

Koolhydraten

22.9 g

Suikers

13.4 g

Vezels

7.8 g

Eiwitten

6 g

Zout

2.8 g

Bereidingswijze

  1. Wrijf de wortelen goed schoon onder koud water en snij in stukken. Schillen hoeft niet. Snipper het wit van de lente-uitjes fijn en het groen in ringen. Schil de gember en snij in stukjes.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een kookpot en roerbak het wit van de lente-uitjes en de gember 2 à 3 min. Roer er de wortelen onder en overgiet met 1 L water (voor 4 personen). Voeg de verkruimelde bouillonblokjes toe en laat 15 min. koken.

  3. Spoel ondertussen de kikkererwten onder koud water en dep droog. Verhit de rest van de olijfolie in een grote pan en roerbak de kikkererwten 10 min. krokant. Roer er de laatste 2 min de honing en pilipili onder.

  4. Mix de soep tot een gladde massa, verdeel over soepkommetjes en lepel er de kikkererwten op. Werk af met het groen van de lente-uitjes.