Aardappel met gehakt, witloof en appel.

nutriscore
Aardappel met gehakt, witloof en appel
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

392 kcal

Vetten

19.1 g

Verzadigde vetzuren

3.8 g

Koolhydraten

31.4 g

Suikers

8.1 g

Vezels

8.1 g

Eiwitten

19.6 g

Zout

2.3 g

Bereidingswijze

  1. Snij de ongeschilde aardappelen in de lengte in 2. Kook ± 15 min. in lichtgezouten water. Giet af.

  2. Verwijder de harde kern uit het witloof en snij in fijne reepjes.

  3. Smelt de margarine in een pan en bak het gehakt 1 min. Voeg het witloof toe en bak nog 5 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  4. Snij intussen de ongeschilde appel in hele fijne staafjes en snipper het bieslook fijn.

  5. Maak een klein kuiltje in elke aardappel en leg er de witloofmengeling bovenop. Werk af met de vinaigrette, de appelstaafjes en het bieslook.

Tip
Afwerking

Snij onderaan een klein schijfje van de aardappel, zo blijft die mooi op je bord liggen.