Vegetarisch stoofvlees met zelfgemaakte frietjes.

nutriscore
a6c8b4c612d35cacf4ddfbd2619f2b37019dc17e994ea3183e47c4cbe86f0190.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

379.0 kcal

Vetten

18.1 g

Verzadigde vetzuren

2.4 g

Koolhydraten

41.9 g

Suikers

18.9 g

Vezels

6.1 g

Eiwitten

9.0 g

Zout

1.1 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min.)
  1. Wrijf de ongeschilde aardappelen goed schoon onder koud water en snij in dikke frieten.

  2. Trek de oesterzwammen in reepjes.

  3. Snij de ui in halve ringen.

  4. Verwarm de oven voor op 200 °C.

  5. Bereiding (40 min.)
  6. Verdeel de frieten over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de zonnebloemolie en kruid met zout. Bak 35 à 40 min. Roer halverwege om.

  7. Verhit intussen de olijfolie in een pan en bak de zwammen en de ui goudbruin. Voeg 2 el azijn (per 4 personen) toe en laat verdampen.

  8. Voeg de rest van de azijn, 150 ml water (per 4 personen), de donkerbruine suiker en de kaneel toe. Verkruimel de ontbijtkoek boven de pot.

  9. Laat 20 min. stoven op een laag vuur. Kruid met peper en zout.