Upside-downcake met sinaasappel en pompelmoes.

nutriscore
Upside-downcake met sinaasappel en pompelmoes
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

281 kcal

Vetten

13.1 g

Verzadigde vetzuren

5.1 g

Koolhydraten

36.3 g

Suikers

24 g

Vezels

0.5 g

Eiwitten

4.2 g

Zout

0.4 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 175 °C.

  2. Vet een springvorm van 20 à 22 cm in met 1 kl margarine en leg er een vel bakpapier in dat je mooi tegen de randen aandrukt. Strooi 2 el suiker over de bodem en zorg dat het mooi verdeeld is.

  3. Was de sinaasappel met heet water en dep droog, rasp de schil. Snij de onder- en de bovenkant van de sinaasappel en de pompelmoes met een scherp mes en snij er daarna de schil af. Snij ze allebei in plakjes.

  4. Leg de plakjes op de bodem van de springvorm. Zorg dat de bodem volledig bedekt is.

  5. Zeef het bakmeel. Smelt de rest van de margarine op een zacht vuurtje en laat afkoelen. Meng met het bakmeel en het yoghurtalternatief.

  6. Breek de eitjes en klop samen met de rest van de suiker 2 à 3 min. tot een romig geheel. Voeg het vanille-extract en de sinaasappelrasp toe en meng kort. Voeg het margarinemengsel toe en meng nog even zodat je een mooi en glad deeg krijgt. Giet over de sinaasappelschijfjes. Plaats 30 à 35 min. in de voorverwarmde oven.

  7. Haal uit de oven en laat eerst 10 min. rusten. Verwijder vervolgens de springvorm en draai met behulp van een rooster of bord de cake om zodat de sinaasappelen bovenaan liggen. Laat verder afkoelen.

  8. Bak intussen de amandelschilfers goudbruin in een pan met antiaanbaklaag zonder vetstof. Strooi over de cake als afwerking.

Tip
Afwerking

Werk eventueel af met wat blaadjes munt.