Energie
1016 kcal
Vetten
64.6 g
Verzadigde vetzuren
14.8 g
Koolhydraten
67.3 g
Suikers
5.4 g
Vezels
7.6 g
Eiwitten
35.7 g
Zout
3.3 g
Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.
Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.
Verhit intussen de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de prei 2 à 3 min. Voeg de zongedroogde tomaten toe en laat nog 1 min. bakken.
Blus met een scheutje wijn en laat verdampen. Voeg de room toe en laat nog 1 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.
Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de scampi’s 4 à 5 min. aan elke kant.
Meng de tagliatelle met de preisaus en verdeel over 4 diepe borden. Werk af met de scampi’s, de kaasschilfers en de geroosterde pijnboompitten.