Tagliatelle met scampi’s, prei en zongedroogde tomaten.

nutriscore
372594285adda8250c239723a0f0151e487fcdd40972e582ff9e116a6b318fe8.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

1016.0 kcal

Vetten

64.6 g

Verzadigde vetzuren

14.8 g

Koolhydraten

67.3 g

Suikers

5.4 g

Vezels

7.6 g

Eiwitten

35.7 g

Zout

3.3 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (5 min. )
  1. Snij de zongedroogde tomaten in fijne reepjes.

  2. Bereiding (20 min. )
  3. Kook de tagliatelle in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af.

  4. Verhit intussen de helft van de olijfolie in een grote pan en stoof de prei 2 à 3 min. Voeg de zongedroogde tomaten toe en laat nog 1 min. bakken.

  5. Blus met een scheutje wijn en laat verdampen. Voeg de room toe en laat nog 1 min. opwarmen. Kruid met peper en zout.

  6. Verhit de rest van de olijfolie in een andere pan en bak de scampi’s 4 à 5 min. aan elke kant.

  7. Meng de tagliatelle met de preisaus en verdeel over 4 diepe borden. Werk af met de scampi’s, de kaasschilfers en de geroosterde pijnboompitten.