Spiesje van sint-jakobsnoten met appel, currydressing en zeekraal.

nutriscore
389973ed87800371dce60f9aaafaee5cf3b3ab657938540e73ad869fd2412084.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

244.0 kcal

Vetten

18.2 g

Verzadigde vetzuren

8.1 g

Koolhydraten

8.0 g

Suikers

4.1 g

Vezels

0.0 g

Eiwitten

12.0 g

Zout

1.8 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Breek de harde uiteinden van de zeekraal.

  2. Snij de ongeschilde mini-appel in 4, verwijder het klokhuis en snij elk partje in 4 gelijke stukken.

  3. Snipper het bieslook fijn.

  4. Snij de sneetjes ontbijtspek in 2.

  5. Bereiding (15 min. )
  6. Prik een stukje appel, een sint-jakobsnoot, een dubbelgevouwen sneetje spek, een sint-jakobsnoot en een stukje appel op een prikkertje. Maak zo 8 spiesjes (per 4 personen).

  7. Meng de zure room met het kerriepoeder en de mayonaise. Kruid met zwarte peper en zout en meng er 3/4 van het bieslook onder.

  8. Smelt de helft van de boter in een kookpot en stoof de zeekraal 5 min. Kruid met zwarte peper.

  9. Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de spiesjes ± 4 min. goudbruin aan alle kanten. Kruid met zwarte peper en zout.

  10. Verdeel de zeekraal over de borden. Lepel er wat dressing over en leg er twee spiesjes op. Werk af met de rest van het bieslook.