Schar met knolselder en pepersaus.

nutriscore
Schar met knolselder en pepersaus
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

567 kcal

Vetten

31.9 g

Verzadigde vetzuren

10.9 g

Koolhydraten

38.2 g

Suikers

3.6 g

Vezels

9.4 g

Eiwitten

26.9 g

Zout

3.1 g

Bereidingswijze

  1. Schil de knolselder en snij er 4 schijven (voor 4 personen) af. Snij de rest in kleine blokjes.

  2. Verhit de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de knolselderschijven en -blokjes ± 15 min. aan alle kanten goudbruin. Kruid met peper en zout.

  3. Warm ondertussen de aardappelpuree op (instructies: zie verpakking).

  4. Doe de peperbolletjes in een steelpannetje en overgiet met de room. Breng aan de kook en laat ± 5 min. koken tot licht ingedikt. Kruid met peper en zout.

  5. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de schar 3 à 4 min. aan elke kant.

  6. Leg een schijf knolselder op het bord en schik de puree ernaast. Leg de vis op de knolselderschijf en lepel er de peperroomsaus over. Serveer samen met de knolselderblokjes.