Scampibrochette met pastasalade en tomaat-basilicumsaus.

nutriscore
Scampibrochette met pastasalade en tomaat-basilicumsaus
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

393 kcal

Vetten

18.1 g

Verzadigde vetzuren

3.4 g

Koolhydraten

27.4 g

Suikers

11 g

Vezels

3.8 g

Eiwitten

25.6 g

Zout

1.7 g

Bereidingswijze

  1. Verhit de helft van de olijfolie in een diepe pan en bak de sjalot glazig. Blus met de witte wijn en voeg de tomatenstukjes toe. Kruid met peper en zout.

  2. Snij intussen de courgette in de lengte in 2 en dan in halvemaantjes. Voeg toe aan de saus en laat ± 10 min. koken op een zacht vuur.

  3. Verhit de rest van de olijfolie in een pan en bak de scampibrochettes 2 à 3 min. aan elke kant. Kruid met peper en zout.

  4. Roer de room door de saus en laat even koken. Pluk de helft van de basilicumblaadjes, snipper fijn en voeg toe aan de saus. Roer nog even om.

  5. Verdeel de saus over diepe borden en leg er in het midden wat van de pastasalade op. Serveer met een scampibrochette en werk af met de rest van de basilicumblaadjes.