Notencake met honing.

nutriscore
Notencake met honing
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

481 kcal

Vetten

30.1 g

Verzadigde vetzuren

13.3 g

Koolhydraten

41.7 g

Suikers

18.3 g

Vezels

2.6 g

Eiwitten

9.6 g

Zout

0.4 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de boter in blokjes en doe ze in de blender samen met de honing (hou 2 el opzij voor de afwerking). Breek de eieren en klop die er 1 voor 1 door, mix 2 à 3 min.

  3. Zeef de bloem en het bakpoeder boven het honingmengsel, meng goed door elkaar. Hak de helft van de noten grof en schep door het beslag.

  4. Leg een vel bakpapier in een langwerpige cakevorm en duw goed tegen de rand. Schenk het beslag erin. Verdeel er de resterende noten over en duw ze er heel lichtjes in, zigzag er de rest van de honing over. Bak 45 à 50 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Laat de cake even afkoelen in de vorm. Haal daarna uit de vorm en laat verder afkoelen op een rooster.