Mosselen met witte wijn, frietjes en peterselie.

nutriscore
b37cdc9ff2d652e478d726c3a8693a28f973f11740cc4cdf5e5705ccd0e96e9f.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

1096.0 kcal

Vetten

51.8 g

Verzadigde vetzuren

19.0 g

Koolhydraten

75.6 g

Suikers

9.2 g

Vezels

10.4 g

Eiwitten

60.9 g

Zout

4.0 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Snipper de peterselie fijn.

  2. Pers het look.

  3. Verwarm de friteuse op 180 °C.

  4. Bereiding (15 min. )
  5. Smelt de boter in een grote kookpot (of twee) en stoof het look en de mosselgroenten 2 min. op een hoog vuur.

  6. Blus met de witte wijn en breng aan de kook. Voeg de mosselen toe en kruid met fleur de sel en peper. Bestrooi met de peterselie en laat afgedekt garen op een hoog vuur tot de mosselen opengaan. Schud tussendoor enkele keren met de kookpot zodat de onderste mosselen bovenaan komen te liggen.

  7. Bak de frieten mooi goudbruin (baktijd: zie verpakking). Laat uitlekken op keukenpapier en kruid met fleur de sel.

  8. Serveer de mosselen met de frietjes en de mosselsaus.