Mosselen in roomsaus met citroen en dragon.

nutriscore
Mosselen in roomsaus met citroen en dragon

Bereidingswijze

  1. Spoel de mosselen goed. Vul een kookpot met afwisselend mosselen en groenten. Kruid tussendoor met peper. Maak laagjes tot de pot voor ¾ gevuld is.

  2. Snipper de sjalotten fijn. Pers de helft van de citroenen, snij de rest in partjes.

  3. Smelt de boter in een pan en stoof de sjalotten 1 min. Besprenkel met het citroensap en laat kort inkoken. Voeg de dragon toe en blus met de room. Kruid met peper en zout en laat 1 à 2 min. inkoken tot een mooi gebonden saus.

  4. Plaats een deksel op de mosselen en zet ze op een hoog vuur. Eens het deksel begint te trillen, kan je de mosselen opschudden. Laat daarna nog 1 min. verder garen.

  5. Bak intussen de frietjes (instructies: zie verpakking).

  6. Serveer de mosselen met enkele partjes citroen, lepel er wat dragonsaus over en serveer de resterende saus apart. Geef er de frietjes bij.