Lauwwarme maaltijdsalade met krieltjes en lookscampi.

nutriscore
4c36d7b1f60823e471423f3ea51f314b991c42c187245c5248f1821ef41762ce.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

365 kcal

Vetten

14.9 g

Verzadigde vetzuren

3.8 g

Koolhydraten

27.9 g

Suikers

5.3 g

Vezels

7.5 g

Eiwitten

25.8 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (15 min. )
  1. Verdeel de broccoli in kleine roosjes.

  2. Snij de tomaten in 2.

  3. Snij de rode ui in 2 en daarna in halve ringen.

  4. Pluk de tuinkers en meng onder de yoghurt. Kruid met zwarte peper en zout en roer er het citroensap onder.

  5. Bereiding (15 min.)
  6. Stoom de krieltjes in de microgolfoven (instructies: zie verpakking).

  7. Kook de broccoliroosjes 4 min. onafgedekt in lichtgezouten water. Giet af en spoel onder koud water. Laat uitlekken.

  8. Verhit intussen de helft van de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de scampi 2 min. Draai regelmatig om.

  9. Verdeel de krieltjes, de slascheuten, de broccoli, de tomaatjes en de rode ui over de borden. Besprenkel met de rest van de olijfolie en meng er de scampi onder. Serveer met de yoghurtdressing.