Kalkoengebraad met geglaceerde groenten en rozemarijnaardappelen.

nutriscore
052f728117883bcf7ffcebbb13a610bd7a4cf858a8b0bb381c901f00e47dd35b.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

535.0 kcal

Vetten

15.2 g

Verzadigde vetzuren

7.8 g

Suikers

16.8 g

Vezels

12.3 g

Eiwitten

41.8 g

Zout

1.8 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min.)
  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Wrijf intussen de ongeschilde krielaardappelen goed schoon onder koud water. Snij in 4.

  3. Laat een klein stukje van het loof aan de wortelen en schil ze. Snij in de lengte in 2.

  4. Rits de blaadjes van de rozemarijn en hak fijn. Verwijder het harde uiteinde van de asperges.

  5. Los de kippenbouillon op in 1,5 dl heet water (per 4 personen).

  6. Bereiding (20 min. + 45 min. in de oven)
  7. Bereid het kalkoengebraad zoals aangegeven op de verpakking.

  8. Verdeel de krielaardappelen over een bakplaat met bakpapier. Besprenkel met de olijfolie en kruid met zwarte peper, zout en de rozemarijn. Zet 30 min. mee in de oven.

  9. Smelt intussen de boter in een kookpot met dikke bodem en roerbak de wortelen en de aspergepunten 5 min. Meng er de honing onder en overgiet met de kippenbouillon. Laat op een zacht vuur inkoken. Roer regelmatig om, tot de bouillon verdampt is en de groenten beetgaar zijn. Kruid met zwarte peper en zout. Bestrooi met de amandelschilfers.

  10. Warm de champignonroomsaus op (instructies: zie verpakking).