Flensjes met aardappel en prei.

Flensjes met aardappel en prei
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

335 kcal

Vetten

26.5 g

Verzadigde vetzuren

12.2 g

Koolhydraten

15.6 g

Suikers

2 g

Vezels

2.2 g

Eiwitten

7.3 g

Zout

0.2 g

Bereidingswijze

  1. Snij de prei in stukken van 4 cm en daarna in lange repen.

  2. Schil de aardappelen, was ze onder koud water, dep droog en rasp fijn.

  3. Meng de aardappelen met de prei, het losgeklopte ei, de bloem en de kaas in een kom.

  4. Verhit wat boteralternatief in een braadpan en bak 1 flensje. Herhaal tot al het deeg is gebruikt.

  5. Snipper ondertussen het bieslook fijn en meng met de zure room.

  6. Verdeel de flensjes over een bord en lepel er wat zure room op.