Entrecote met peperroomsaus
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

326 kcal

Vetten

12.8 g

Verzadigde vetzuren

3.5 g

Koolhydraten

21.5 g

Suikers

3.1 g

Vezels

6.4 g

Eiwitten

28 g

Zout

1.6 g

Bereidingswijze

  1. Neem de steak 2 u. op voorhand uit de koelkast en leg in een afgesloten vershouddoos.

  2. Bestrijk de steak en broccolini met olijfolie. Breng op smaak met peper en zout, wrijf de kruiden in het vlees.

  3. Gril de steak ongeveer 45 min. indirect op de BBQ. Draai ongeveer om de 10 min. om.

  4. Breng ondertussen gezouten water aan de kook en laat de krielaardappelen 5 min. meekoken. Steek op spiesjes, bestrijk met olijfolie en gril op direct vuur tot ze een mooie kleur krijgen.

  5. Bak de broccolini ongeveer 10 min. op direct vuur boven de grill. Draai regelmatig om zodat ze niet verbranden.

  6. Warm de peperroomsaus op.

  7. Bak tijdens de laatste 4 min. de steak mee af boven direct vuur. Met 2 min. aan elke kant krijg je die mooie grillstrepen.

  8. Serveer met de opgewarmde peperroomsaus.