Asperges met spiegelei en tuinkerspuree.

Asperges met spiegelei en tuinkerspuree
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

356 kcal

Vetten

15.8 g

Verzadigde vetzuren

7.6 g

Koolhydraten

32.1 g

Suikers

3.6 g

Vezels

7.1 g

Eiwitten

17.9 g

Zout

0.9 g

Bereidingswijze

  1. Schil de aardappelen en snij in gelijke stukken.

  2. Schil de asperges met een dunschiller van de top naar de voet en verwijder het harde uiteinde.

  3. Kook de aardappelen ± 25 min. gaar in lichtgezouten water.

  4. Kook ondertussen de asperges ± 15 min. gaar in lichtgezouten water. Giet af en laat uitlekken.

  5. Snipper de peterselie fijn en knip de tuinkers los.

  6. Giet de aardappelen af en prak fijn met nootmuskaat, peper en zout. Meng er de tuinkers en 1/2 van de boter onder.

  7. Smelt de rest van de boter in een braadpan en bak spiegeleieren. Kruid met peper en zout.

  8. Verdeel de asperges naast elkaar over de borden. Serveer met de tuinkerspuree. Leg er 2 spiegeleieren op en bestrooi de asperges met de fijngesnipperde peterselie.