Bloemkool met witte saus en chipolata.

nutriscore
Bloemkool met witte saus en chipolata
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

634 kcal

Vetten

35.8 g

Verzadigde vetzuren

14.1 g

Koolhydraten

35.6 g

Suikers

10.7 g

Vezels

13.2 g

Eiwitten

35.5 g

Zout

2.9 g

Bereidingswijze

  1. Kook de diepgevroren bloemkool in lichtgezouten water (kooktijd: zie verpakking). Giet af en laat goed uitlekken.

  2. Warm de saus op in dezelfde kookpot. Roer er de bloemkool onder.

  3. Verhit ondertussen de helft van de olijfolie in een braadpan en bak de krielaardappelen 8 min. goudbruin. Kruid met peper en zout.

  4. Verhit de rest van de olijfolie in een braadpan en bak de chipolata’s 3 à 4 min. goudbruin aan elke kant.