Dunne lende met pastinaakcrème en oesterzwammen.

nutriscore
Dunne  lende met pastinaakcrème en oesterzwammen
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

667 kcal

Vetten

35.9 g

Verzadigde vetzuren

18.4 g

Koolhydraten

23.3 g

Suikers

12.7 g

Vezels

13.7 g

Eiwitten

55.4 g

Zout

2.5 g

Bereidingswijze

  1. Breng een kookpot met lichtgezouten water aan de kook. Schil de pastinaak, snij in blokjes en laat ze 12 min. koken. Giet af, voeg 2/3 van de room toe en mix met de staafmixer tot een gladde crème. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

  2. Kruid het vlees met peper en zout, smelt 1/3 van de boter in een pan en bak de dunne lende 2 à 3 min. aan elke kant. Haal uit de pan en hou warm. Voeg 1 dl water toe (voor 4 personen) en laat kort inkoken. Voeg de rest van de room toe.

  3. Scheur de oesterzwammen in reepjes, smelt 1/3 van de boter in een andere pan en bak ze 4 min. op een hoog vuur. Kruid met peper en zout. Snipper intussen het bieslook fijn en meng de helft onder de oesterzwammen.

  4. Smelt de rest van de boter in een pan met antiaanbaklaag en bak de krieltjes zoals aangegeven op de verpakking.

  5. Snij de dunne lende in schuine sneetjes. Verdeel de pastinaakcrème over de borden, leg er wat sneetjes vlees bovenop, schep er oesterzwammen over en serveer met de krieltjes. Werk af met de roomsaus en de rest van het bieslook.