Gevulde paprika met ei.

nutriscore
Gevulde paprika met ei
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

153 kcal

Vetten

8.8 g

Verzadigde vetzuren

2.9 g

Koolhydraten

4.9 g

Suikers

4.7 g

Vezels

1.8 g

Eiwitten

12.7 g

Zout

0.7 g

Bereidingswijze

  1. Verwarm de oven voor op 180 °C.

  2. Snij de paprika’s in de lengte in 2 maar laat er het steeltje aan. Verwijder de zaadjes en witte zaadlijsten. Snij de tomaatjes in 2.

  3. Snipper het bieslook fijn en meng ¾ onder de cottage cheese, voeg de hamreepjes toe en kruid met peper.

  4. Leg de paprikahelften op een bakplaat met bakpapier en verdeel er de cottage cheese met ham en de tomaatjes over. Bak 20 min. in de voorverwarmde oven.

  5. Verhit de olijfolie in een pan. Breek de eieren 1 voor 1 en bak spiegeleitjes tot het eiwit mooi gestold is.

  6. Haal de paprika’s uit de oven en leg op elke helft een spiegeleitje, werk af met een draai van de pepermolen en de rest van het bieslook.

Tip
Perfect afgewerkt

Je kan eventueel een ijzeren ring gebruiken om een mooi rond spiegeleitje te hebben.