Zoeteaardappelpuree met cordon bleu en herfstgroenten.

nutriscore
ac6fdac0ec4b39fb3a168d8f63c9dbf0badae27a44b4fdccaa93affc32234d48.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

598.0 kcal

Vetten

28.8 g

Verzadigde vetzuren

16.6 g

Koolhydraten

54.0 g

Suikers

24.9 g

Vezels

7.5 g

Eiwitten

26.9 g

Zout

2.5 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Snij het witloof in de lengte in 4 en verwijder de harde kern.

  2. Schil de zoete aardappelen en snij in stukken van ongeveer 2 cm.

  3. Snij de champignons in kwartjes.

  4. Bereiding (30 min. )
  5. Kook de zoete aardappelen 20 min. in lichtgezouten water. Giet af. Pureer en meng met de melk, en 1/4 van de boter. Kruid met peper en zout.

  6. Smelt intussen 1/4 van de boter in een pan en stoof het witloof 8 min. Kruid met peper, zout en tijm.

  7. Verdeel de honing over het witloof en meng goed. Laat even karamelliseren en blus met 1 dl water (per 4 personen), laat verder garen tot het vocht is verdampt.

  8. Smelt 1/4 van de boter in een pan en bak de champignons op een hoog vuur. Kruid met peper en zout.

  9. Smelt de rest van de boter in een pan en bak de cordon bleus zoals aangegeven op de verpakking.