Zelfgemaakte scampiburger met tartaar.

nutriscore
68e9a7cfd81b0cf863371d1e7b7141e301f34512c2f1676e6be5def96d778201.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

617.0 kcal

Vetten

44.9 g

Verzadigde vetzuren

4.7 g

Koolhydraten

32.3 g

Suikers

7.3 g

Vezels

3.5 g

Eiwitten

19.2 g

Zout

2.7 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (ontdooitijd + 10 min. + 2 u. rusten)
  1. Laat de scampi’s oppervlakkig ontdooien en mix met de panko, het ei, peper en zout. Vorm 4 burgers (per 4 personen) en laat minstens 2 u. opstijven in de koelkast.

  2. Bereiding (15 min.)
  3. Verhit de olijfolie in een pan met antiaanbaklaag en bak de burgers 5 min. goudbruin aan beide kanten.

  4. Warm intussen de broodjes op (instructies: zie verpakking). Snij de tomaat in schijfjes en de rode ui in ringen.

  5. Beleg de bodem van elk broodje met een blaadje krulsla en 1 burger. Werk af met de tartaarsaus, de tomaat en de rode ui. Sluit de broodjes.