Zalmspiesjes met chili-limoendressing.

nutriscore
20b9edd2623ed9167f70e2af8226d3ee67257faca3749c9b1affa674cf2ac37b.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

866.0 kcal

Vetten

64.6 g

Verzadigde vetzuren

23.5 g

Koolhydraten

14.5 g

Suikers

13.7 g

Vezels

1.0 g

Eiwitten

56.3 g

Zout

6.2 g

Bereidingswijze

  1. Rasp de schil van de limoen (niet het wit) en pers tot je 2 el sap hebt (per 4 personen). Meng het sap en de zeste met het bieslook, 2/3 van de olijfolie, de chili- en de sojasaus.

  2. Bestrooi de zalm met het zeezout en zet 1 u. in de koelkast.

  3. Steek de zalm op een spiesje. Verhit de rest van de olijfolie in een grillpan en bak 2 à 3 min. aan elke kant.

  4. Serveer de zalm met de dressing en de microgroenten.