Zalmfilet met salsa verde en zoete aardappel in de schil.

nutriscore
02eee3ee46369694324d383ba064370a3d60e8e4cbf172d67d919ced991324c1.jpg
Voedingswaarden (per persoon)

Energie

370.0 kcal

Vetten

21.1 g

Verzadigde vetzuren

4.4 g

Koolhydraten

25.2 g

Suikers

8.4 g

Vezels

5.3 g

Eiwitten

17.0 g

Zout

1.0 g

Bereidingswijze

    Voorbereiding (10 min. )
  1. Wrijf de ongeschilde zoete aardappelen goed schoon en wikkel elke aardappel in 2 vellen aluminiumfolie.

  2. Snipper de verse kruiden fijn (hou een beetje apart voor de afwerking).

  3. Snipper de sjalot en het look fijn.

  4. Snij de rode ui in ringen.

  5. Bereiding (15 min. + 30 à 45 min. op de BBQ)
  6. Bak de zoete aardappelen 30 à 45 min. op de buitenkant van een matig warme BBQ of in een voorverwarmde oven op 180 °C.

  7. Bak intussen de vis 4 à 6 min. aan elke kant op de BBQ in de aluminium schaal.

  8. Doe intussen de sla in een kom en leg er de ringen rode ui op.

  9. Maak de salsa verde: meng de kruiden met de sjalot en het look. Breng op smaak met de mosterd, de olijfolie, de balsamicoazijn, peper en zout.

  10. Snij de zoete aardappelen een beetje open en lepel er wat zure room op. Werk af met de rest van de verse kruiden of de kruidenmix uit de verpakking, peper en zout. Serveer met de vis, de salsa verde en de salade.